STIJLVOLLE RENOVATIE ...         
       toont tijdloos karakter         

         

TIJDLOOS WONEN MAGAZINE

Imore ontwerpt en realiseert unieke ruimtes voor particuliere en zakelijke klanten. Het bureau telt vijf interieurarchitecten die elk project met veel passie en enthousiasme aanvatten. Zaakvoerders Hanne en Jelle ontvangen me in hun prachtig vernieuwd kantoor waarbij ik meteen hun DNA voel. Dit mag dan al een professionele ruimte zijn, de sfeer is warm en huiselijk. Aan de basis: weloverwogen materialen, gedetailleerd maatwerk en een slimme ruimte-indeling.

“Voor imore is persoonlijk contact en vertrouwen ontzettend belangrijk. Klanten kloppen bij ons aan om hun droominterieur te laten realiseren. Daartoe moeten wij ons verplaatsen in de leefwereld van de klant. Empathie is de sleutel tot een goed ontwerp. De ruimtes moeten het ‘verlengde’ zijn van wie erin leeft of werkt. Een nauwe relatie met de klant is dus essentieel om de verwachtingen aan te voelen én in te vullen. Dat geldt trouwens evengoed voor een privéwoonst als voor een kantoor, winkel of restaurant”, vertelt Hanne.


                                                                                                                                      







































TEKST: LOUISE BEVERS - FOTOGRAFIE: HANNE JOOSEN



Het uitgangspunt voor dit project: een handelspand op de gelijkvloerse verdieping was door de jaren heen alsmaar meer vergroeid met het privégedeelte. De renovatie moest werken en wonen opnieuw uit elkaar halen verduidelijkt Jelle “Tijdens het plaatsbezoek werd de problematiek al snel duidelijk. Maar we ontdekten een onbenutte zolderruimte met veel potentieel – dé aanzet om het volledige privégedeelte onder te brengen op de eerste en tweede verdieping. Daarbij kwamen best grote ingrepen kijken. Van een nieuwe plek voor de trap tot een nieuwe inkomhal op de begane grond. De nieuwe trapopening – centraal op de eerste verdieping – scheidt het leefgedeelte van de master bedroom met dressing, slaapkamer en badkamer. Op deze verdieping kozen we in samenspraak met de klant voor een open leefkeuken.”

“OP DE EERSTE
VERDIEPING KOZEN WE
IN SAMENSPRAAK MET DE
KLANT VOOR EEN OPEN
LEEFKEUKEN”

KEUKEN ALS BLIKVANGER

De leefkeuken zet de toon met in het oog springende kenmerken: “Twee eilanden en markante materialen die de leefruimte kleur geven. Het spoeleiland vormt een buffer tussen de keuken en de circulatie van de leefruimte, terwijl het kookeiland een werkblok is dat ook dienstdoet als ontbijt- of aperitiefplekje.

In de kastenwand werd een deur geïntegreerd naar de aanpalende berging. Die maakt nu op een logische, maar onopvallende manier deel uit van de leefkeuken.”

De aandacht gaat naar de prachtige natuursteen van het eiland. De groene kwartsiet met champagne kleurige aders komt terug in de keukenkraan, de grepen van de kasten en de hanglampen boven de eettafel. “Het algemene kleurenpalet is rustig: wanden, vloer en plafonds hebben een neutrale uitstraling. Die konden we mooi aanvullen met warme materialen zoals gerookt eiken voor de kasten, champagnekleurige accenten en een uitgesproken natuursteen. Die mix zorgt voor een modern en tegelijk huiselijk geheel, met een subtiele luxueuze uitstraling. De zwarte keukentoestellen gaan op in de donkere kastenwand, terwijl de dampkap in het kookeiland verdwijnt als ze niet wordt gebruikt. De verlichting combineert functioneel licht met flexibele sfeerverlichting. Zo kun je de spots aan de rails verplaatsen in functie van het interieur.”























MATERIALEN ALS RODE DRAAD

De sobere basis in combinatie met het donker gerookt eiken en de champagnekleurige accenten vormen de rode draad in het leefgedeelte. Op de bovenverdieping vinden we nog drie charmante kinderkamers en een badkamer tussen de bestaande spanten – open tot in de nok. “De spanten waren bepalend voor de indeling van de kamers. Door ze te zandstralen, kregen de balken weer hun authentieke look. In de nachthal komt er licht uit de spant om de sobere hal meer ‘punch’ te geven.”

Bij deze ingrijpende renovatie creëerde imore nieuwe zichtassen en lichtinvallen om de leefruimte opnieuw een huiselijk, privaat gevoel te geven. “Ik zou dit geen duplex noemen. Voor de bewoners is het écht een woning waar ze zich 100 procent thuis voelen. Met louter restyling had je hier niet het verschil kunnen maken. Wij hebben bewust buiten de lijntjes gekleurd en het anders aangepakt om tegemoet te komen aan de wensen van de bewoners”, besluiten beide interieurarchitecten.