MODERNE VILLA          
in de groene Antwerpse Kempen
       

         

ONE WITH NATURE

Op een toplocatie in de Antwerpse Kempen realiseerde imore een nieuwbouw woning waarbij het volledig interieur in het teken staat van de relatie binnen-buiten. De bouwheer; een jong gezin met twee kinderen wilde vooral eenvoud en rust binnenin, terwijl de prachtige tuin de aandacht mocht trekken.


                                                                                                                                      
















MATERIALEN, LIJNEN EN ZICHTASSEN

 Qua architectuur werd aan de voorzijde van de woning alles bewust zeer gesloten gehouden terwijl achteraan een quasi glazen gevel werd gerealiseerd.

Op de gelijkvloerse verdieping werd het leefgedeelte opgevat als één open ruimte waarin verschillende volumes doelbewust de ruimte verdelen. Zo vormt het houten volume met keuken en vestiaire een scheiding tussen inkomhal en leefruimte, net als de haardwand een opdeling maakt tussen eetkamer en zithoek.

De eenvoud van de materialen en het lijnenspel creëren een rustgevend geheel waarbij de focus naar de tuin gebracht wordt. Materialen, lijnen en zichtassen lopen dan ook naadloos door van binnen naar buiten wat de architectuur versterkt als geheel.

Op de eerste verdieping valt vooral de “master bedroom” en “master bathroom” op door de openheid en het fenomenale zicht naar de tuin.

" De eenheid in materialen zorgt voor een rustgevend geheel  "


– fotografie Kris Dekeijzer